Wissel je gespaarde Air Miles in bij bol.comGratis Competentietest

Doormiddel van een competentietest kunnen persoonskenmerken in kaart gebracht worden. Vaak op basis van een vragenlijst wordt een analyse gemaakt van de persoon. Kenmerken, kernwaarden, competenties, sterke punten en valkuilen van de deelnemer worden beschreven. Belangrijk is dat de uitkomsten van deze testen niet als een waardeoordeel geinterpretteerd moeten worden. Het is handig je eigen competenties duidelijk voor ogen te hebben. Vooral voor sollicitatiegesprekken en beroepskeuzemomenten worden mensen vaak geinteresseerd in dergelijke testen. Hieronder vind je een lijst met websites waar je een gratis test kunt afleggen. Test gratis je competenties door een keuze te maken voor een van deze websites. Bij elke link geven wij een korte beoordeling.

Jung Typology Test Dit is een ENGELSTALIGE, gratis test. Een lijst van 72 vragen die een verbluffend goed resultaat geeft. Het doet sterk denken aan de veelgebruikte DISC methodiek.

Intermediair.nl Deze gerichte test geeft je de mogelijkheid aan te geven welke competenties je wilt testen. Snel en specifiek maar maar eenvoudig te beinvloeden en dus niet bruikbaar als een echt meetinstrument.

test

Nobiles.nl Voor studenten en starters. Nobiles is een site waarop je je gratis kunt registreren. Als je een account hebt op Nobiles.nl kun je vervolgens allerlei testen afleggen, waaronder deze competentietest.

123Test.nl Een onzettend snelle test waaruit een aantal competenties komen waarvan jijzelf denkt dat je er sterk in bent. Deze test is vooral snel en leuk om even te doen, maar geeft geen diepgaande analyse en de resultaten zijn daarom discutabel.


Goedkope LuiersSponsors of Sponsoren